Incendiu de vegetație la Cantemir. Flăcările s-au extins la case, un bărbat a fost găsit carbonizat

Pompierii au intervenit de urgență în raionul Cantemir, unde un incendiu de vegetație s-a răspândit cu repeziciune și focul a ajuns la mai multe case de locuit. În timpul intervenției pompierii au depistat într-o grădină cadavrul carbonizat al unui bărbat de 81 de ani, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că flăcările au cuprins 5 case părăsite și vegetația uscată dintre acestea, pe suprafața de circa 6 hectare. Două case au ars în totalitate.

IGSU repetat îndeamnă populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă, pentru evitarea izbucnirii incendiilor de vegetație, care pot provoca pagube materiale semnificative și pot duce la pierderi de vieți omenești.

Oamenii sunt rugați să se abțină de la utilizarea focului în preajma lanurilor, spațiilor forestiere, precum și locurilor de agrement cu scopul prevenirii izbucnirii incendiilor pe arii extinse. Totodată, cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate și gunoiului menajer.

În Republica Moldova este anunțat cod roșu de caniculă, fiind prevăzute temperaturi de +40 de grade Celsius. Rămâne vigoare și avertizarea cu privire la pericolul de incendiu.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.