Încă două formațiuni au fost înregistrate în cursa electorală

Comisia Electorală Centrală a înregistrat încă două formațiuni politice în competiția pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Este vorba despre Partidul Național Liberal, care are pe liste 40 de candidați în circumscripția națională, și Partidul Politic Voința Poporului, cu 30 de candidați.

Până acum, Comisia Electorală Centrală a înregistrat nouă concurenți electorali și mai are șase dosare în examinare. Perioada de depunere a actelor expiră astăzi, 24 ianuarie, la ora 18.00.

În aceeași ședință, Comisia Electorală a respins cererea de înregistrare a Partidului Politic „Casa noastră – Moldova” în calitate de participant la referendumul republican consultativ din aceeași zi, cu opțiunea  „boicot”. Motivul respingerii cererii este că o astfel de opțiune nu este prevăzută de normele electorale. La fel, a fost constatat și faptul că cererea a fost depusă de către reprezentantul formațiunii Alexandr Roşco, care nu are un mandatat în acest sens.

CEC a aprobat astăzi și modelul buletinelor de vot. Pentru alegerile parlamentare, în circumscripțiile uninominale, acestea vor fi de culoare violetă. Pentru referendumul consultativ vor fi două buletine. Galben pal vor fi buletinele cu întrebarea: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților în Parlament de la 101 la 61?” și bej vor fi buletinele cu întrebarea – „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca, demite, din funcții deputații dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?.

Cum vor arăta buletinele pentru circumscripția națională la alegerile parlamentare se va decide la o altă ședință CEC.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.