Încă 16 mln lei pentru compensarea pierderilor suportate de producătorii de mere

Guvernul a redirecţionat 16 milioane de lei pentru a compensa pierderile suportate de  producătorii de mere timpurii, de pe urma embargoului impus de Rusia la importul pe piaţa rusească, transmite IPN.

Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, a declarat la şedinţa de Guvern din 7 noiembrie, că banii provin din mijloacele care au fost prevăzute iniţial pentru producătorii de prune şi au rămas nevalorificaţi după ce toţi solicitanţii eligibili şi-au primit compensaţiile de la stat. Producătorii de prune au fost despăgubiţi cu câte 1,20 lei pentru un kilogram. După acordarea compensaţiilor, a rămas nesolicitată suma de 16 milioane de lei.

Până în prezent, producătorii de mere au primit compensaţii pentru 60 de mii de tone. Cele 16 milioane de lei vor acoperi prejudiciile pentru alte 11 mii de tone.

Fermierii primesc de la Guvern câte 1,5 lei pentru fiecare kilogram de mere timpurii, după ce aceştia nu şi-au mai putut vinde produsele în Rusia, ca urmare a embargoului impus de Moscova în această vară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.