În zile de sărbători luminate oamenii sunt chemați să fie mai buni unul cu altul și față de Biserică

Învierea Domnului este praznicul cel mai luminat pentru un creștin, este sărbătoarea bucuriei și a adevărului, este biruința vieții asupra morții, a credinței și speranței în Învierea din morți și fericirii veșnice. O spune arhimandritul Iordan, preot la Mănăstirea „Sfânta Treime” din satul Frumoasa, din raionul Călărași.

Contactat de IPN, preotul a menționat că la Mănăstirea Frumoasa pregătirile pentru sărbătoarea Învierii, pentru ziua de Paște, are loc din ziua de joi, când maicile coc pască și cozonac. Sâmbăta în ajunul Învierii se pregătesc celelalte bucate.

Slujba Învierii va începe la ora 22.00. Lumina sfântă va fi adusă la mănăstire în jur de ora 23.00. Va urma citirea din Cartea Faptelor Apostolilor. La ora 23.45 va avea loc înconjurul bisericii. După miezul nopții, la ora 24.00, se va oficia utrenia pascală, urmată de Sfânta Liturghie. Spre dimineață, la ora 04.00 va începe sfințirea prinoaselor aduse de enoriași.

Arhimandritul Iordan spune că își dorește ca în aceste zile de sărbători luminate oamenii să să fie mai buni, mai cu dragoste unul față de altul și față de Biserică. Părintele îndeamnă credincioșii să fie alături de cei mai nevoiași, de cei care au nevoie în aceste momente de mai multă atenție. „Asta ne învață Hristos cel răstignit și Înviat din morți”, a adăugat arhimandritul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.