În viitorul guvern merită să rămână doar 2 miniştri din actualul executiv, opinie

În viitorul guvern merită să se regăsească doar doi miniştri care fac parte din actualul executiv – ministrul educaţiei, Maia Sandu, şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman. De această părere este Mihail Sirkeli, directorul executiv al Centrului de Tineret „Piligrim-Demo” din Comrat.

„Cred că există o motivaţie mare pentru a o păstra pe Maia Sandu, ea a dat dovadă de verticalitate şi de integritate, a implementat reformele, poate nu până la capăt, dar ceea ce a făcut merită să fie respectat”, a declarat Mihail Sirkeli, contactat de IPN.

Expertul e de părere că guvernul nou nu va fi locul unde se vor lua hotărârile. Deciziile adevărate se vor lua la sediul Partidului Liberal Democrat şi la un club select care ar aparţine prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

„Eu cred că acum cele 2 partide care şi-au asumat guvernarea nu prea au persoane demne pentru funcţiile de miniştri. În anii precedenţi erau mai mulţi oameni de valoare în aceste partide, iar cei care nu au acceptat regulile de joc au părăsit formaţiunile şi chiar politica. Nu văd în aceste partide persoane care pot implementa reformele şi să-şi asume obligaţiunile luate faţă de UE. De obicei oamenii buni şi integri nu acceptă regulile de joc murdare”, a opinat Mihail Sirkeli.

Guvernul nou urmează a fi învestit cel târziu pe 11 februarie. Premierul desemnat, Iurie Leancă, are susţinerea PLDM şi PDM (42 de mandate), dar trebuie să obţină votul de încredere a cel puţin 51 de deputaţi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.