În transportul public din stânga Nistrului va fi implementată tichetarea electronică

Administrația regiunii transnistrene intenționează să aplice un sistem de tichetare electronică în transportul public. Presa din regiune scrie că în transportul urban vor fi instalate validatoare staționare – dispozitive pentru afișarea sau verificarea documentelor. Transportul public care deservește rutele suburbane și interurbane, precum și conductorii de troleibuz vor avea validatoare portabile, transmite IPN.

Implementarea sistemului va avea loc în două etape. În primele două luni, în orașe vor fi acceptate plăți fără numerar, dar și în numerar. Din a treia lună, călătorii vor putea plăti doar cu carduri de transport reîncărcabile, carduri bancare sau dispozitive mobile.

Lucrul asupra proiectului va începe din 1 noiembrie, dar implementarea propriu-zisă ar putea dura câțiva ani. În primul an va fi efectuată o monitorizare a fluxului de pasageri, inclusiv a celor care au dreptul să circule gratuit. În baza acestor date, autoritățile vor decide cu privire la acordarea compensațiilor. În anul următor în orașele Tiraspol și Bender vor fi instalate validatoare staționare în troleibuze. În traficul suburban și interurban se vor accepta doar achitări fără numerar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.