În scurt timp vor fi selectaţi experţii care vor elabora Strategia Naţională de Tineret

Centrul „Pro Comunitate” va organiza în viitorul apropiat un concurs naţional de selectare a experţilor care vor face parte din grupul de lucru responsabil de elaborarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare a Domeniului Tineret din Republica Moldova pentru anii 2014-2020.

Directorul executiv al Centrului „Pro Comunitate, Vitalie Postu, a declarat, în cadrul unei mese rotunde, că instituţia pe care o conduce a fost responsabilă de elaborarea mai multor strategii raionale în domeniu. „Am fost una din cele 3 organizaţii care au beneficiat de posibilitatea de elaborare a strategiilor raionale de tineret atunci când încă nu exista Ministerul Tineretului şi Sportului. Odată cu apariţia acestei instituţii de stat, am reuşit să convingem ministerul că este foarte important să continuăm elaborarea strategiilor raionale de tineret”, a menţionat Vitalie Postu.

Directorul executiv „Pro Comunitate” speră ca strategiile raionale deja elaborate vor folosi drept bază pentru noua strategie naţională pentru anii 2014-2020. Perioada de  elaborare a strategiei coincide cu mai multe activităţi implementate de către Comisia Europeană în Republica Moldova până în anul 2020. Vitalie Postu a adăugat că acest document naţional va fi unul important şi calitativ pentru domeniul tineret şi pentru întreaga societate civilă din Moldova.

Responsabilitatea de a elabora documentul va reveni unei echipe de experţi şi reprezentanţi ai ministerelor care au competenţe în domeniul politicilor de tineret.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.