În regiunile cu puține precipitații cultivarea porumbului ar putea fi interzisă prin lege

În regiunile cu puține precipitații cultivarea porumbului  ar putea fi interzisă prin lege. Aceasta măsură se referă în special la agricultorii din sudul țării. O spune ministrul agriculturii și industrii alimentare, Vladimir Bolea”, transmite IPN.

La un briefing de presă, ministrul a spus că în sudul Republicii Moldova precipitațiile sunt la nivel de 200-300 mm, iar porumbul are nevoie de 580-600 mm. „O să urmeze la nivel de lege, probabil, să stabilim că, dacă tu ai în regiunea în care cultivi precipitații sub 600 sau 550 mm, tu nu trebuie să pui porumb. Deci, o să ajungem la nivelul ăsta, pentru că dacă tu nu ai agronom să-ți spună lucrul ăsta, noi la nivel de lege, centralizat, o să spunem că tu nu poți să pui porumb în sudul Republicii Moldova, nu poți. Asta nu e de ieri. E de 2000 de aniˮ, a spus Vladimir Bolea.

Ministrul a mai spus că, deși în Moldova sunt stații de irigare centralizate restabilite cap coadă cu milioane de euro, sunt agricultorii care nu au pornit mașina de irigat, dar acum cer despăgubiri pentru pierderile suferite din cauza secetei. Aceștia vor fi excluși din lista agricultori eligibili pentru despăgubiri.

Vladimir Bolea a declarat că Ministerul Agriculturii este bine ancorat în realitățile agricultorilor din Republica Moldova și problema agriculturilor nu reprezintă doar lipsa de bani, ci trebuie să fie schimbată abordarea situației.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.