În primăvară vor avea loc alegeri parțiale în unele localități din țară

În comuna Cealîc din raionul Taraclia și în satele Chioselia Rusă și Cotovscoe din Unitatea Teritorial

Autonomă Găgăuzia se vor desfășura alegeri parțiale pe 3 martie 2024. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

În aceste localități, în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie, a fost înregistrat câte un singur concurent electoral pentru funcția de primar sau cea de consilier local, desemnați de doar de Partidul „Șansă”. Prin dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale, a fost dispusă anularea înregistrării candidaților desemnați de către acest partid politic.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, alegerile parțiale se organizează în condițiile în care în urma alegerilor locale generale nu au fost aleși primarii sau numărul stabilit de consilieri într-o singură sau în mai multe circumscripții electorale.

Pe 3 martie 2024, vor avea loc alegeri parțiale pentru o nouă componență a Consiliului comunal Cealîc, raionul Taraclia, și funcția de primar al satului Chioselia Rusă și satului Cotovscoe din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.