In legatura cu comunicatul informativ emis de BC “ Moldova- Agroinbank” SA

Press Reliz

In legatura cu comunicatul informativ emis de organele de conducere ale BC “ Moldova- Agroinbank” SA, ce tine de tranzactiile efectuate cu actiunile emise de banca in ultimele luni, tinem sa aducem la cunostinta publicului larg urmatoarele.

Registratorul Independent “Registru - Corect“ a activat si activeaza in stricta conformitate cu prevederile legale , astfel insinuarile declarate in comunicatul informative specificat neavind nici un temei legal.

In special , luind in consideratie atentia sporita catre tranzactiile cu valorile mobiliare ale bancii in cauza in ultimii ani , actiunile registratorului, ce tin de transferul dreptului de proprietate, au fost extrem de exigente si precaute . Inregistrarile transferului dreptului de proprietate asupra valorilor mobiliare  de catre registratorul independent au fost rezultatul prezentarii de catre actionari spre executare a documentelor prevazute de legislatia ce reglementeaza piata valorilor mobiliare, ca urmare a tranzactiilor bursiere si extrabursiere.

La examinarea documentelor , s-a constatat cert faptul ca vinzatorii- proprietarii actiunilor ( printre care si rezidentii ai altor state cum ar fi Slovenia, care la moment sunt in tinta atentiei ) au confirmat atit organelor de resort competente , cit si registratorului, faptul instrainarii actiunilor si veridicitatii documentelor prezentate. Astfel ,in situatia in  care, actionarii Bancii au prezentat setul necesar de documente, prevazut de legislatie pentru inregistrarea tranzactiilor cu actiunile Bancii, si nu a existat vre – o interdictie a organelor competente de a inregistra tranzactiile cu actiunile MAIB, Registratorul nu a avut dreptul si nici un temei  sa refuze inregistrarea tranzactiilor, fiind obligat in acest sens de legislatia in vigoare.

Ce tine de afirmarile derularii  unor atacuri raider mentionam.

Atacul raider – este instituirea controlului deplin asupra unei companii, atît în sens fizic, cît şi în sens juridic, împotriva voinței conducătorilor și / sau proprietarilor acesteia. Deosebim mai multe aspecte ale „atacurilor raider”, începînd cu nişte activităţi absolut legale, care ar putea fi calificate ca un gen de afaceri

Nu poate fi vorba de careva atacuri raider sau fraude , dupa cum afirma conducerea MAIB,  in conditiile in care proprietarii actiunilor au incheiat  contracte de vinzare  - cumparare  a actiunilor, iar cumparatorul a achitat costul lor conform prevederilor contarctuale, ce a fost acceptat de catre vinzator.

Astfel,  Registratorul Independent in lipsa unor dovezi certe nu poate submina un organ de ancheta, imputernicit sa efectuieze investigatii suplimentare in vederea stabilirii daca cumparatorii actiunilor sunt persoane afiliate sau  actioneaza in beneficiul unei persoane terte si sa califice acest fapt . De fapt, nici organele de Stat, competente in acest domeniu, nici pina la data de azi, nu au confirmat   faptul afilierii, toate declaratiile fiind facute numai pe baza de presupuneri.

Drept confirmare a legalitatii actiuniulor Registratorului este si Declaratia BNM, ce a confirmat ca legalitatea contractelor nu este pusa la indoiala.

Consideram aceasta abordare din partea unor persoane cu functii de raspundere din cadrul bancii, bazate numai pe presupuneri, ca o tentativa de a duce in eroare opinia publica si organele de stat,  de a influenta activitatea registratorului independent, de ai discredita imaginea sa in scopul de a subordona activitatea lui exclusiv intereselor executivului SA., neluind in consideratie drepturile actionarilor acordate prin Lege.

Registratorul Independent “ Registru – Corect “ SA

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.