În Găgăuzia va fi organizat turul II pentru alegerea bașcanului

În UTA Găgăuzia urmează să fie organizat turul II pentru alegerea bașcanului. La scrutinul de duminică, 30 aprilie, niciunul dintre cei opt candidați nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate de alegători. În turul II se vor duela concurenții electorali care au obținut cel mai mare număr de voturi – Grigorii Uzun și Evghenia Guțul, transmite IPN.

Potrivit datelor preliminare, prezentate de către Comisia Electorală Centrală de la Comrat, la alegerile de duminică au votat puțin peste 57 de mii de alegători, ceea ce reprezintă 57,8% din numărul total.

14 849 de alegători și-au dat votul pentru Grigorii Uzun, care a candidat independent, dar are susținerea Partidului Socialiștilor. Pentru candidata Partidului politic Șor, Evghenia Guțul, au votat 14 836 de alegători.

Turul II al alegerilor urmează să fie organizat în două săptămâni. Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile acumulate în primul tur de scrutin.

Până în prezent funcția de bașcan a fost exercitată de Irina Vlah, care a avut „două mandate succesive” și nu a mai avut dreptul de a candida.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.