În două zile, instituțiile educaționale trebuie să fie gata să primească copiii în siguranță

Către ziua de joi, toate grădinițele și școlile din Chișinău urmează să fie pregătite pentru a primi copiii. În preajmă, căile de acces, dar și în curte, urmează să fie curățată zăpada, iar dacă au căzut crengi, acestea trebuie înlăturate în zilele de marți și miercuri. Subiectul a fost discutat la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Andrei Pavaloi, șef al Direcției generale educație, tineret și sport, a reamintit decizia Comisiei Situații Excepționale Chișinău de a suspenda activitatea grădinițelor și a școlilor din Chișinău pentru două zile, în legătură cu ninsorile puternice.

Potrivit lui, modul de recuperare a orelor de marți și miercuri urmează să fie stabilit de către administrația școlilor. Orele urmează să fie recuperate până la finalizarea semestrului II, fie câte o oră în fiecare zi, fie în zilele de sâmbătă

Andrei Pavaloi a precizat că astăzi și mâine urmează să fie definitivate lucrările de deszăpezire, astfel încât să nu fie impedimente în ceea ce ține de deplasarea angajaților, a părinților și a copiilor. Or, utilajele au curățat zăpada până la poarta instituțiilor, iar acum urmează deszăpezirea căilor de acces către blocurile alimentare pentru aprovizionarea cu produse alimentare și până la intrările în instituție nemijlocit.

În total în 22 de raioane din țară, procesul de studii a fost suspendat pentru o perioadă de 1-2 zile, 9 și 10 ianuarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.