În conflictul din seara de Crăciun s-ar fi folosit arme de asasini la comandă

Armele depistate la locul incidentului produs într-un bloc din Chișinău în seara zilei de duminică, 7 ianuarie, soldat cu un tânăr decedat și altul rănit, sunt de obicei folosite de asasini la comandă, spune fostul viceministru al afacerilor interne Ghenadie Cosovan, citat de IPN.

În emisiunea „Zi de Zi” de la postul de televiziune Publika TV, Ghenadie Cosovan a subliniat că armele folosite de bănuiți sunt de model Makarov şi Scorpion, și sunt armele folosite de killeri. Fostul viceministru a mai spus că unul dintre bănuiți face parte dintr-o grupare criminală internaţională care a comis cel puţin 18 omoruri la comandă în Ucraina şi patru în Moldova.

Comportamentul agresiv al bănuiților, care a dus la un conflict cu aplicarea armelor de foc, este explicat de specialiști prin trecutul criminal pe care îl au. Psihologul Angela Nicolau a spus, în cadrul aceleiași emisiuni, că există noţiunea de formare profesională, ceea ce înseamnă că un om, cu o anumită meserie, începe să vadă lucrurile prin prisma acestei activități. În cazul particular care a avut loc în seara de Crăciun, bănuiții au văzut lucrurile doar prin prisma activităţii lor criminale.

Un tânăr de 25 de ani a fost împușcat mortal, iar altul de 27 de ani a fost rănit grav după o dispută cu vecini de bloc. Cei doi tineri au venit în vizită la un prieten pentru a sărbători Crăciunul. La un moment dat, au ieșit la balcon să fumeze, iar unul dintre ei ar fi scuipat și a nimerit peste un vecin și amicul acestuia, care fumau la un alt balcon, mai jos. Înfuriați, aceștia ar fi venit să le ceară socoteală tinerilor și au tras mai multe focuri de armă. Dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.