În colegii au rămas peste 1500 de locuri neacoperite
După încheierea etapei a doua de admitere, în colegii au mai rămas neacoperite 1515 de locuri, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.
1248 de locuri au rămas pentru absolvenţii de gimnaziu (85 de locuri bugetare şi 1163 de locuri cu finanţare prin contract) şi 267 de locuri pentru absolvenţii de liceu/şcoală generală (118 locuri cu finanţare bugetară şi 149 de locuri cu finanţare prin contract).
În total, 12 colegii au realizat planul de înmatriculare, şi anume Colegiul Tehnic Feroviar din Bălţi, Colegiul Naţional de Comerţ al ASEM, cinci colegii pedagogice şi cele cinci colegii de medicină.
Cele mai multe locuri neacoperite, în raport cu numărul de locuri propuse, au rămas în colegiile private. Din 1105 de locuri propuse au fost acoperite 629. În colegiile de stat locuri neacoperite sunt la Colegiul Politehnic din Chişinău (161), Colegiul de Construcţii Hânceşti (123), Colegiul de Construcţii Chişinău (63), Colegiul Tehnologic (45), Colegiul Tehnic al UTM (44), Colegiul de Microelectronică şi Tehnică de Calcul ( 35), Colegiul de Transporturi (33). De asemenea, în cele cinci colegii din gestiunea Ministerului Agriculturii au mai rămas neacoperite 218 de locuri disponibile.
Mai puţin solicitate au fost specialităţile – aparate radioelectronice de uz casnic; sisteme radioelectronice; maşini, unelte şi scule; tehnologia prelucrării materialelor; achiziţii; tehnologia laptelui şi produselor lactate. De asemenea, au rămas locuri bugetare neacoperite la specialităţile telecomunicaţii, construcţii civile, industriale şi agricole, comunicaţii poştale, tehnologia prelucrării materialelor, tehnologia prelucrării lemnului.
Conform planului de admitere, pentru cele 41 de colegii de stat şi 5 colegii private au fost prevăzute 11 119 locuri. Dintre acestea, 5385 – cu finanţare bugetară şi 5733 – pe bază de contract.