În cadrul unui proiect anti-trafic tinere din regiunile rurale au fost instruite şi angajate în câmpul muncii
120 de femei socialmente vulnerabile, cu vârstă cuprinsă între 18 şi 25 de ani, din regiunile rurale ale municipiilor Baţi şi Chişinău au beneficiat, în lunile octombrie-noiembrie curent de instruire şi angajare la muncă în cadrul unei reţele de magazine alimentare.
Tinerele au beneficiat de instruire profesională, ajustată la necesităţile angajatorului, şi de instruire personală, menită să le consolideze cunoştinţele, abilităţile personale şi încrederea în sine de a deveni lideri şi de a-şi crea o bunăstare socială durabilă în Moldova. Ciclul de instruire a fost urmat de o perioadă de stagiu de două săptămâni şi a culminat cu angajarea participantelor în calitate de casieriţe la magazinele alimentare din Baţi şi Chişinău.
Iniţiativa se înscrie într-o serie de măsuri destinate combateri traficului de femei din Moldova şi a fost lansată de Catholic Relief Services (CRS) şi partenerii săi. Potrivit organizatorilor, proiectul oferă tinerelor femei socialmente vulnerabile instruire personală şi angajare garantată, drept alternativă plecării peste hotare. În acelaşi timp, programul urmăreşte implicarea companiilor comerciale mari şi mijlocii în iniţiative de responsabilitate socială.
Proiectului destinat generării locurilor de muncă pentru femei reuneşte un şir de organizaţii locale, naţionale şi internaţionale, printre care Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, Catholic Relief Services (CRS) Moldova, ONG Pro-Business Nord din Bălţi, şcoala profesională nr. 2 din Bălţi, ONG „Parteneriat pentru Dezvoltare”, Compania Fourchette-M, Winrock International şi partenerul său local ONG „Onoarea şi Drepturile Femeii Contemporane”. Iniţiativa este susţinută financiar de către Guvernul R. Moldova, Departamentul Muncii al SUA, Cooperării Austriece pentru Dezvoltare precum şi de către Programului „Noi Perspective pentru Femei” al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională.