Imnul de stat va fi intonat în fiecare zi de luni la şcoală

Imnul de stat va fi intonat în fiecare zi de luni la şcoală, în clasele primare şi gimnaziale. Guvernul a dat aviz pozitiv unei iniţiative legislative în acest sens înaintată de către un grup de deputaţi, transmite IPN.

Imnul de stat va fi intonat şi la inaugurarea expoziţiilor culturale de amploare,  a concursurilor şi festivalurilor raionale, zonale, republicane sau internaţionale, desfăşurate în Republica Moldova.

Imnul va fi publicat nu doar în abecedare, dar şi în manualele de citire pentru ciclul primar, manualele de limbă şi literatură română, de limbă rusă, ucraineană, găgăuză şi alte limbi ale minorităţilor naţionale care locuiesc în Republica Moldova, în manuale de istorie şi cele de educaţie civică şi educaţie muzicală.

Până la şedinţa Guvernului, Consiliul Naţional de Participare a recomandat Guvernului să nu susţină proiectul. Preşedintele CNP, Sergiu Ostaf, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că spiritului civic şi dragostea faţă de ţară  trebuie să se cultive prin alte metode decât intonarea imnului. Sergiu Ostaf este de părere că o soluţie mai adecvată ar fi discutarea critică a istoriei apariţiei imnului şi a simbolurilor statului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.