Ilan Șor anunță crearea blocului politic Ș.O.R.

Deputatul fugar Ilan Șor anunță crearea blocului politic „Șansă, Obligații, Realizări - Ș.O.R.”, care va reprezenta proiectele partidului declarat neconstituțional „Șor”, transmite IPN.

„Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a emis o hotărâre ilegală și fără precedent, privind lichidarea partidului „Șor”. Sunt convins că partidul „Șor”, în calitate de persoană juridică, va fi restabilit prin decizia CEDO, unde vom depune în curând o plângere, iar judecătorii care au votat pentru această decizie ilegală și absurdă, la indicația Maiei Sandu, vor fi arestațiˮ, a declarat Ilan Șor.

Primele două partide care s-au arătat deschise să adere la blocul  Ș.O.R sunt partidul „Ai noștri” și „Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei”.

„Acum doi ani, am creat formațiunea din care fac parte cu scopul de a schimba în bine lucrurile din țara noastră, pentru ca fiecare să aibă parte de bunăstare și să nu aibă grija zilei de mâine. Având în vedere dezmățul din prezent din Moldova, anunțăm cu bucurie aderarea la noul bloc, pentru ca împreună să facem schimbări și să contribuim la un viitor luminos pentru țara noastră”, a comunicat Daria Fedorova, reprezentantul partidului „Ai noștri”.

„Am acceptat cu drag această ofertă. Moldovenii trebuie să înțeleagă ce înseamnă șanse, obligații și realizări. Aceste lucruri sunt extrem de importante. Suntem obligați să lăsăm în urma noastră realizări de care oamenii vor fi recunoscători pentru mulți ani înainte”, a afirmat Alexandru Beschieru, președintele partidului „Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei”.

De la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale, 19 iunie, partidul politic „Șorˮ se consideră dizolvat. Niciun act al organelor acestui partid adoptat după pronunțarea deciziei respective nu are valoare juridică. Reprezentanții partidului care exercită mandate de deputat sau mandate reprezentative în organele unităților administrativ-teritoriale de toate nivelurile continuă să activeze independent.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.