Igor Grosu: Poporul ucrainean își apără cu demnitate libertatea și independența

De mai bine de 500 de zile, poporul ucrainean își apără cu dârzenie și demnitate libertatea și independența. Republica Moldova va fi alături de Ucraina și „bravul ei poporˮ până când victoria va fi de partea sa. Cu asemenea mesaj a venit președintele Parlamentului, Igor Grosu, de Ziua Independenței Ucrainei, transmite IPN.

Șeful legislativului, Igor Grosu, a comunicat că Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. „Vom continua să ajutăm Ucraina, fiindcă cu toții ne dorim să trăim în libertate și pace. Condamnăm cu fermitate agresiunea rusă în Ucraina și credem că Rusia trebuie să-și retragă imediat și necondiționat trupele de pe teritoriul național al Ucraineiˮ, a declarat președintele Parlamentului.

Și prim-ministrul Dorin Recean a menționat că puterea Ucrainei este în poporul său, în curajul, forța și speranța pe care o are pentru un viitor pașnic și prosper într-o Europă unită. „De Ziua Independenței Ucrainei, onorăm rezistența și spiritul de neclintit al poporului ucrainean, care timp de 18 luni luptă curajos împotriva agresiunii brutale a Rusieiˮ, a spus șeful Guvernului, precizând că ucrainenii își apără nu doar libertatea, dar și viitorul Europei. Premierul a declarat că viitorul Moldovei și al Ucrainei este unul comun, în marea familie europeană. Republica Moldova este și va fi alături de Ucraina până la victorie.

În data de 24 august în 1991, Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci a adoptat Declarația de Independentă a Ucrainei, iar ca rezultat s-a format actualul stat ucrainean.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.