Igor Grosu: Deputații nu se reprezintă doar pe ei înșiși, ci reprezintă o forță politică

Implicarea membrilor familiei unor deputați în dosare de corupție are un impact major asupra clasei politice. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, după ce fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, a fost reținută într-un dosar de corupție. Liderul PAS spune că i-a cerut deputatei Cazacu depunerea mandatului, în calitate de președinte de partid, nu de președinte al Parlamentului. Igor Grosu mai spune că așteaptă un gest similar și din partea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în condițiile în care, în același dosar, este vizat și fiul deputatului socialist, Radu Mudreac, notează IPN.

Președintele PAS, Igor Grosu, a cerut ieri demisia deputatei Victoria Cazacu, urmare a reținerii fiicei acesteia într-un dosar de corupție. Liderul partidului de guvernare spune că incidentul lovește în imaginea întregii clase politice.

„A fost o investigație care a durat ceva timp. Au fost acumulate probe, argumente. Probabil, erau și semnale din partea cetățenilor supuși unui astfel de tratament din partea unor colaboratori ai postului vamal de la Aeroport. Printre cei reținuți este și un membru al familiei deputatei Victoria Cazacu. Dincolo de prezumția nevinovăției, acest eveniment are un impact politic major asupra clasei politice, Parlamentului. Din acest motiv am avut o discuție cu doamna Cazacu și i-am cerut demisia. Urmează să și-o dea, mai sunt proceduri birocratice. Acesta este un semnal clar de toleranță zero față de orice fel de bănuieli, ingerințe. Cei care sunt în politică trebuie să înțeleagă că ei nu se reprezintă pe ei înșiși, ei reprezintă o forță politică, reprezintă mii de oameni care și-au încredințat votul acestei formațiuni politice”, a spus președintele PAS, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

În dosarul de corupție și luare de mită de la Aeroport este vizat și fiul deputatului socialist, Radu Mudreac. Președintele Parlamentului spune că așteaptă ca și fracțiunea BCS să ceară demisia deputatului PSRM.

„Îmi doresc ca fracțiunea pe care o reprezintă acest deputat să se autosesizeze și să urmeze gestul pe care l-am făcut eu. Vom urmări ce vor face și vom veni ulterior cu o reacție la acțiunea sau inacțiunea lor. Demisia Victoriei Cazacu am cerut-o în calitate de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. Din punct de vedere politic aceasta este decizia pe care eu am considerat-o corectă în această circumstanță. Același gest politic îl așteptăm și din partea celeilalte formațiuni”, a mai spus președintele Parlamentului.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, ieri trei inspectori vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost reținuți, iar alți patru sunt cercetați în stare de libertate, într-un dosar de corupție. Potrivit oamenilor legii, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat de la pasageri între 50 și 1000 de dolari pentru a le permite să introducă sau să scoată bunuri în/din Republica Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.