Igor Grosu: Alegerile din această toamnă sunt o etapă esențială în calea de aderare la UE

Alegerile din această toamnă sunt o etapă esențială în calea de aderare la Uniunea Europeană. O spune președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, într-un briefing de presă unde a prezentat angajamentele PAS pentru următorii ani, transmite IPN. „Acum este de datoria fiecăruia dintre noi să ne asigurăm că schimbarea are loc în fiecare sat, în fiecare oraș, iar calea spre lumea liberă, civilizată și prosperă este definitivă și nimeni nu va reuși să ne întoarcă din drum”, a menționat președintele PAS.

Igor Grosu a comunicat că prima prioritate se referă la construirea în continuare a unei economii dezvoltate, cu mai multe locuri de muncă bine plătite și afaceri la nivel local. Echipa PAS va continua să muncească împreună cu Guvernul și administrația locală pentru a impulsiona creșterea economică prin programele de finanțare oferite antreprenorilor, prin debirocratizarea intensă și oprirea abuzurilor și hârțuirilor din partea unor funcționari. Partidul își propune să încurajeze antreprenorii care creează locuri de muncă și au o relație corectă cu statul.

A doua prioritate este ca toți moldovenii să se simtă în siguranță în satul și orașul în care locuiesc. Acest lucru înseamnă încrederea că instituțiile statului vor veni în ajutorul cetățenilor.

Următoarea prioritate vizează investirea în continuare în infrastructura rutieră. Președintele PAS a spus că drumurile de calitate oferă siguranță călătorilor, stimulează comerțul și, respectiv, dezvoltarea economică. „Oamenii trebuie să se bucure de drumuri europene cât mai repede, să călătorească rapid și să ajungă în siguranță acasă”, a declarat Igor Grosu.

Echipa PAS își asumă în continuare să realizeze proiecte mari care să asigure cetățenii cu apă, canalizare, terenuri de joacă, trotuare, grădinițe, infrastructura necesară pentru localități. Aceasta se angajează în continuare să sprijine familii din satele și orașele din Moldova, inclusiv prin mărirea indemnizațiilor la nașterea fiecărui copil din Moldova până la 20 de mii de lei.

Igor Grosu a precizat că este crucial ca alegerile locale din 5 noiembrie să fie libere și corecte, iar vocea fiecărui cetățean să fie auzită.

PAS participă în această campanie electorală cu 702 candidați  la funcția de primar, 1158 de candidați la funcția de consilier raional și 9312 candidați în consiliile locale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.