Igor Dodon: Voi semna demisia miniștrilor, apoi voi analiza candidaturile propuse

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că va semna demisia miniștrilor scoși de către PDM, apoi va analiza candidaturile propuse. Pe Facebook, șeful statului a scris că este surprins de propunerile guvernării și apar un șir de întrebări față de competența, calitatea profesională și echilibrul politic al acestor candidaturi, transmite IPN.

Președintele spune că premierul i-a comunicat, încă de ieri, că vrea sa facă remanieri în ministere și l-a informat despre mai multe candidaturi. Igor Dodon scrie că i-a spus, la rândul său, că pot fi discutate asemenea remanieri doar dacă se vor propune persoane alese pe criterii profesionale, nu politice.

„Opinia mea este că toată guvernarea trebuie schimbata și nu mai e mult până acest lucru se va întâmpla, după alegerile parlamentare. Dar până atunci, executivul, așa cum este el, trebuie să funcționeze. Ca șef al statului am o abordare instituțională în relația cu Guvernul prin care, așa cum am mai spus, nu voi bloca activitatea unor instituții fără un motiv justificat”, a scris Igor Dodon.

Șeful statului amintește că anterior a refuzat propunerile de numire a unor miniștri, fiindcă a avut motive întemeiate sa o facă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.