Igor Dodon: Socialiștii nu-și vor retrage candidatul la funcția de primar de Bălți

Partidul Socialiștilor condamnă excluderea Arinei Corșicova din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți, dar nu-și va retrage propriul candidat, pe Maxim Moroșan, care accede în turul doi de scrutin în urma acestei excluderi. Secretarul executiv al formațiunii, Igor Dodon, a declarat la un briefing de presă că socialiștii vor lupta pentru a învinge și „a întoarce orașul locuitorilor municipiului Bălți”, transmite IPN.

Igor Dodon a menționat că, în condițiile în care sunt întrebări față de campania electorală a unui candidat, acțiunile instituțiilor de stat trebuie să aibă loc înainte, și nu după finalizarea alegerilor. Excluderea unui candidat după alegeri este condamnabilă.

Despre candidatul Partidului Socialiștilor, Maxim Moroșan, Igor Dodon a spus că a desfășurat o campanie foarte bună împreună cu echipa socialiștilor la Bălți. „Stimați locuitori ai municipiului Bălți, vă invităm la vot și vă rugăm să susțineți candidatul nostru, candidatul Partidului Socialiștilor, Maxim Moroșanˮ, a îndemnat Igor Dodon.

Și Maxim Moroșan a condamnat implicarea puterii centrale în alegerile locale din Bălți și spune că personal a fost ținta presiunii pe toată durata a campaniei electorale. Maxim Moroșan  a declarat că a fost, este și va rămâne un bălțean. În turul doi se va confrunta nu cu candidatul desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”, Alexandr Petkov, ci cu Renato Usatîi.

Potrivit rezultatelor primului tur de scrutin din 5 noiembrie, Alexandr Petkov de la Partidul politic „Partidul Nostru”, a acumulat 22,69% din voturi, iar candidata independentă Arina Corșicova – 21,52% din sufragii. După excluderea din cursă a Arinei Corșicova de către Consiliul electoral, Alexandr Petkov accede în turul doi cu Maxim Moroșan, candidatul Partidului Socialiștilor, care a acumulat 19,73% voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.