Igor Dodon nu candidează la parlamentare

Președintele Igor Dodon nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Anunțul a fost făcut luni, 21 ianuarie, într-un briefing de presă. Șeful statului a declarat că sprijinul său moral și politic va fi orientat spre Partidul Socialiștilor, care l-a înaintat la alegerile prezidențiale din 2016 și care i-a susținut toate inițiativele prezidențiale, transmite IPN.

Potrivit președintelui, alegerile sunt de o importanță deosebită pentru readucerea țării pe calea dezvoltării și pentru restabilirea legitimității puterii legislative, care a fost pierdută în ultimii ani. Potrivit lui Igor Dodon, în acești ani au fost văzute multe lucruri care nu ar mai trebui să aibă loc în secolul 21:  partizanat politic, criză politică, iar principalele probleme au devenit corupția și interesele oligarhice. Șeful statului afirmă că acum există o șansă reală ca acești politicieni să fie schimbați, iar echitatea socială să fie readusă.

Igor Dodon a spus că trebuie depuse eforturi pentru a derula o campanie onestă, pentru a recâștiga încrederea cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare. De asemenea, este o obligație ca alegerile să se desfășoare conform standardelor internaționale, deoarece orice încercare de a distorsiona voința alegătorilor poate avea consecințe nefaste pe termen lung.

„Poporul moldovenesc mi-a încredințat mandatul de președinte al țării și sunt obligat să-mi îndeplinesc cu demnitate datoria față de cetățeni, fără a mă îndepărta și fără a degreva din funcția mea. În acest sens, doresc să declar cu toată responsabilitatea că am decis să nu candidez la alegerile parlamentare”, a declarat președintele.

„PSRM este unicul partid care este capabil să schimbe de unul singur puterea din țară și să guverneze competent și responsabil în Republica Moldova”, a mai spus Igor Dodon. Șeful statului i-a îndemnat pe cetățenii să meargă la vot și să voteze fără teamă, cu curaj.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.