Igor Dodon: Liderii protestelor de la Chișinău sunt cei care au făcut afaceri cu Plahotniuc

„Liderii ultimelor proteste de la Chișinău sunt cei care au făcut afaceri cu Vlad Plahotniuc, cei care au fost în coaliție cu Partidul Democrat și au fost promovați la funcția de miniștri, ambasadori, de primar general etc.”, susține președintele Igor Dodon. Șeful statului afirmă că în ultimii nouă ani s-au tot perindat la conducere ba cei care protestează, ba cei din PDM. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul conferinței de bilanț al activității sale la un an și jumătate de la învestirea în funcție, transmite IPN.

„Vă bateți între voi, iar de la noi, cetățenii, ce vreți? De nouă ani furați țara asta. Unde au fost liderii acestor proteste când s-a furat miliardul? Votau împreună cu Plahotniuc – Maia Sandu și alții. Acum strigă „ciuma roșie!”, însă la putere ultimii nouă ani au fost și cei „albaștri”, și cei „galbeni” și cei „verzi”, a declarat Igor Dodon. Președintele a mai spus că nu are nimic împotriva oamenilor care au venit în Piața Marii Adunări Naționale, pentru că ei au nevoile și problemele lor, însă acestea nu au nimic în comun cu interesele organizatorilor acestor proteste.

Referindu-se la invalidarea alegerilor locale din Chișinău, Igor Dodon a spus că este vorba despre un precedent foarte periculos pentru Republica Moldova și despre o justiție selectivă . În opinia sa, Andrei Năstase, dar și Maia Sandu se bucură că alegerile nu au fost validate, pentru că astfel se pot victimiza în contextul alegerilor parlamentare din toamnă. Mai mult, Igor Dodon consideră că din moment ce Andrei Năstase a încălcat legislația, trebuia să fie exclus din cursa electorală, iar candidatul PSRM, Ion Ceban, să fie declarat învingător.

Cât ține de reacția oficialilor europeni cu privire la hotărârea de invalidare a scrutinului electoral, Igor Dodon a spus că aceasta este una superficială. Potrivit șefului statului, Occidentul trebuie să recunoască faptul că actuala majoritate parlamentară și actualul Guvern sunt cei pe care ei i-au susținut nouă ani pe parcursul așa numitei guvernări pro UE. „Ei i-au răbdat, ei i-au crescut, ei le-au dat bani, ei i-au stimulat, au închis ochii la tot dezmățul comis de aceștia. Dar, Occidentul nu dorește să o recunoască. Uneori, am impresia că Bruxelles se conduce de norma biblică: Dacă cineva îți dă o palmă, întoarce și celălalt obraz”, a mai spus Igor Dodon.

  • igor dodon despre proteste.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.