Igor Dodon: Guvernarea a suferit o înfrângere

Secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, consideră că guvernarea a suferit o înfrângere la alegerile locale generale din 5 noiembrie. Într-o conferință de presă, Igor Dodon, a declarat că PAS, „având toată puterea în stat, toată media, suportul partenerilor de dezvoltare, susținerea financiară externă, nu a reușit să convingă cetățenii că ei sunt mai buni”, transmite IPN.

Secretarul executive al PSRM a remarcat că, în comparație cu alegerile parlamentare din 2021 sau cele prezidențiale din 2020, „se vede că PAS a pierdut peste 200 de mii de voturi ale cetățenilor”. Scorul PAS de 25% arată că „75% din cetățeni sunt împotriva regimului dictatorial al Maiei Sandu”.

Dodon a remarcat că socialiștii, în condiții de presiune, dosare penale, au reușit obținerea unui scor foarte bun. PSRM obținut a peste 200 de primari din primul tur, inclusiv șase primari ai centrelor raionale. Mai sunt 80 de candidați în turul doi, inclusiv șase candidați la funcții de conducători de orașe.

PSRM a învins în orașele Briceni, Dondușeni, Ocnița, Soroca, Anenii Noi, Criuleni. Sunt șase candidați la centrele raionale: Florești, Râșcani, Șoldăneștii, Basarabeasca și Vulcănești. PSRM e pe primul loc în nouă consilii raionale, în patru au majoritate și vor numi președinții de raion fără a face coaliție cu cineva.

Igor Dodon a îndemnat PAS să nu se bucure că au fost primii în 18 raioane și să nu creadă că vor avea acolo președinți de raioane. Totodată a îndemnat cetățenii să nu dea niciun vot în turul doi pentru candidații PAS. Acesta consideră că e necesară consolidarea tuturor forțelor de opoziție împotriva „regimului Maiei Sandu”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.