Igor Dodon: Există poziții diferite față de soluția politică a diferendului transnistrean

Nu există divergențe la nivelul celor trei instituții: Guvern, Parlament și Președinție cu privire la implementarea celor opt puncte prevăzute în Protocolul de la Berlin, dar există poziții diferite vizavi de soluția politică a diferendului transnistrean. Doar când va fi identificat conceptul comun pe malul drept, aceasta va fi propus Tiraspolului, iar apoi se va discuta și în formatul 5+2. Declarații în acest sens au fost făcute de către președinte Igor Dodon la conferința de presă susținută la un an și jumătate de la învestirea în funcție, transmite IPN.

La începutul anului trecut, a fost creată platforma trilaterală de soluționare a conflictului transnistrean. Potrivit lui Igor Dodon, întrevederi la nivelul primelor persoane în stat nu au mai fost de la lansare, dar s-au organizat ședințe de lucru la nivelul consilierilor.

„Noi am convenit că atât timp cât nu găsim o formulă comună să nu începem discuțiile și ping-pong-urile publice, pentru că aceasta va dezavantaja procesul”, a declarat președintele. Potrivit lui Igor Dodon, dacă nu este găsit un concept comun, urmează a fi luată o pauză, iar după alegerile parlamentare se va reveni la subiect.

Igor Dodon a mai spus că fie la sfârșitul lunii august, fie la începutul lunii septembrie, urmează să aibă o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.