Igor Dodon despre declaraţiile anterioare cu privire la Uniunea Vamală şi Uniunea Europeană

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a făcut explicaţii privind declaraţiile sale anterioare referitor la Uniunea Vamală şi Uniunea Europeană, care diferă de platforma actuală a formaţiunii pe care o conduce. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica”de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Privitor la faptul că ar fi semnat în calitate de ministru al economiei şi comerţului în perioada guvernării comuniste un document privind posibilitatea semnări unui acord de liber schimb cu UE, dezvăluire făcută de către premierul Iurie Leancă în cadrul unei emisiuni televizate, Dodon susţine că s-ar fi pronunţat doar pentru comerţul asimetric. „În calitate de ministru al economie eu m-am pronunţat pentru exportul în UE fără taxe vamale, dar pentru păstrarea lor la importuri”, a precizat Dodon.

Referindu-se la o declaraţie anterioară despre imposibilitatea aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală, liderul socialiştilor a spus că „atunci era imposibil din considerentul că nu aveam frontieră comună. Acum legislaţia Uniunii Vamale s-a schimbat şi a fost scoasă prevederea obligatorie privind existenţa frontierei comune. Deci, ţara noastră poate să adere la Uniunea Vamală”, a argumentat preşedintele PCRM.

Igor Dodon a insistat în continuare pe necesitatea denunţării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum şi asupra necesităţii unui referendum privind acest acord. „Numai prin denunţarea Acordului de Asociere vom reuşi să revenim pe piaţa rusă. Eu vreau ca producătorii noştri să aibă acces pe piaţa Uniunii Vamale. Nu se ştie cât Belarusul va tolera apropierea Moldovei de UE”, a spus Dodon.

Liderul socialist s-a arătat sigur şi de faptul că majoritatea moldovenilor optează pentru Uniunea Vamală, însă dacă în cadrul unui referendum majoritatea cetăţenilor se vor pronunţa pentru integrarea europeană, atunci Igor Dodon a spus că se va conforma voinţei poporului, chiar dacă nu-i place parcursul european.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.