Igor Dodon a spus mulţimii că-şi va onora promisiunile electorale

Preşedintele Igor Dodon a spus mulţimii care l-a întâmpinat la Palatul Republicii, unde urma să aibă loc ceremonia de învestire, că nu va ceda şi nu-şi va uita promisiunile făcute în perioada electorală, transmite IPN.

Igor Dodon le-a mulţumit celor prezenţi pentru susţinerea acordată de-a lungul anilor. De asemenea, şeful statului a spus că victoria sa în scrutinul prezidenţial este victoria tuturor. „În premieră în ultimii 20 de ani, cetăţenii Republicii Moldova şi-au ales un preşedinte. Noi cu dumneavoastră am luptat pentru acest drept, pentru a reîntoarce dreptul cetăţenilor să-şi aleagă un preşedinte, ca preşedintele să poarte răspundere în faţa poporului”, a spus Igor Dodon.

Acesta a adăugat că sunt multe lucruri de făcut şi că nu va fi simplu, deoarece în Parlament este o majoritate care gândeşte altfel decât preşedintele şi decât majoritatea cetățenilor. „Vă promit solemn că nu vă voi dezamăgi. Ceea ce doresc cetăţenii, ceea ce dorim cu toţii – stabilitate, un viitor demn pentru copii, salarii mai bune, regulă în ţară – acest lucru îl putem asigura doar dacă vom fi împreună”, a accentuat şeful statului.

Igor Dodon a făcut apel şi către cei care au votat pentru alţi candidaţi la alegerile prezidenţiale, îndemnându-i „să coboare de pe baricade, să se gândească împreună la Republica Moldova, să lase ambiţiile personale, geopolitice şi declaraţiile politice la o parte”. „Voi face tot posibilul ca cetăţenii Republicii Moldova să fie mai uniţi”, a spus preşedintele.

Igor Dodon a accentuat că neutralitatea ţării este sfântă şi, chiar dacă aici locuiesc diferite naţionalităţi, toţi sunt cetăţeni moldoveni şi trebuie să fie mândri de ţară. „În toţi aceşti ani am fost alături de voi, şi la întrevederi în teritoriu, împreună am mărşăluit pe străzi, şi în pieţe în raioane. Eu vă promit că voi fi în continuare alături de voi, vă promit că nu veţi vedea preşedintele doar la televizor. O dată în 3-4 luni voi fi în fiecare raion din Republica Moldova ca să-i ascult pe cei care au nevoie de ajutor. O dată în 3-4 luni voi da darea de seamă pentru ceea ce am făcut şi ce urmează să mai facem”, a mai promis şeful statului.

Conform datelor poliţiei, pentru a-l susţine pe Igor Dodon lângă Palatul Republicii s-au adunat peste o mie de persoane. Câteva zile în urmă s-a anunţat şi un protest împotriva lui Igor Dodon, dar protestatarii nu au fost lăsaţi să se apropie.

  • igor dodon se adreseaza multimii.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.