„Igor Dodon a scuipat şi a călcat pe tot ce avem mai sfânt. Ne-a trădat.”

Scrisoare deschisă
Preşedintelui Parlamentului,
Procurorului General al R. Moldova

Consiliul de Administrare AVR-1992 „Tiras-Tighina”, fiind profund îngrijorat de declaraţiile şi acţiunile dl. Igor Dodon, preşedintele nou ales al R. Moldova, a decis să organizeze conferinţa de presă cu tema: „Preşedintele statului R. Moldova a trădat Statul”.

În fapt, preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, atât în campania electorală, cât şi după alegeri, a făcut declaraţii deosebit de grave, antinaţionale, antistatale, cu chemări la violenţă şi destabilizare a ordinii de drept, îndreptate spre un război hibrid.

Mai jos, câteva exemple:
- Voi anula acordul de asociere cu UE;
- În Rusia muncesc 700 000 de moldoveni, voi adera R. Moldova la Uniunea Vamală;
- Românii să fie scoşi în afara legii;
- Retrag cetăţenia lui Traian Băsescu;
- Federalizarea R. Moldova şi desfiinţarea Armatei;
- Nu vă jucaţi cu focul! Am 52 de procente;
- L-a felicitat pe Krasnoselski (căpetenia grupării criminale de la Tiraspol) cu succesele obţinute împotriva R. Moldova;
- Chişinău trebuie să-şi ceară iertare (de la clanul criminal) de la Tiraspol;
- A comemorat monumentul celor care ne-au atacat şi ne-au ucis în anii 1991-1992;
- Declaraţii înjositoare la adresa României;
- Declaraţii înjositoare la adresa Ucrainei.

Igor Dodon ca politician, ca lider al formaţiunii de stânga PSRM, şi-a construit activitatea pe fundamentul minciunii, şantajului şi agresiunii.

Explicăm pentru toată populaţia R. Moldova, iar lui Igor Dodon, economist de performanţă (precum s-a lăudat a fi de multe ori) îi prezentăm un mic calcul din aritmetica clasei a patra: recensământul din 1989 prezenta numărul populaţiei URSS ca fiind de 286 731 000 oameni; în RSSM locuiau 4 383 000 oameni, incluzând Transnistria; iar în RSSF Rusă locuiau permanent cu viză de reşedinţă 650 000 de moldoveni, care după 1992 au rămas cu traiul în Rusia, fiind cetăţeni ai Rusiei şi neavând cetăţenia R. Moldova. În prezent, în Rusia se află temporar la muncă 30-35 000 de moldoveni şi, împreună cu cei stabiliţi permanent cu traiul în Rusia, alcătuiesc cifra lui Igor Dodon, de 700 000 de moldoveni, cu care ne şantajează.

La recensământul din 2004, s-a stabilit că în R. Moldova locuiesc 3 938 000 de oameni, fără Transnistria. Datele sondajelor au stabilit că 30-33% din populaţie se declară români şi pledează pentru reîntregirea cu Patria Mamă – România Mare. Procentele indicate alcătuiesc aproximativ 1 300 000 de oameni vii, pe care politicianul Igor Dodon intenţionează să-i scoată în afara legii. Cum? Să-i bage la puşcărie? Să-i exileze în Siberia?

Domnule Igor Dodon, politician PSRM, vă informăm: 52% alcătuiesc 834 000 cetăţeni care v-au votat, constituind aproximativ 30% din numărul total de alegători din R. Moldova. În ţările UE, se află temporar la muncă aproximativ 1 200 000 de cetăţeni, care nu v-au votat şi care sunt de orientare spre UE, nu spre Moscova, şi care nu au participat la vot. PSRM, împreună cu Igor Dodon, nu pot conta nici pe alegătorii care nu au participat la vot şi se află permanent pe teritoriul R. Moldova.

Domnule Igor Dodon, este foarte periculos să te joci cu focul atunci când proporţia alcătuieşte 30% la 70%.

Igor Dodon, în exerciţiul funcţiunii de preşedinte al R. Moldova, la 3 ianuarie 2017, i-a retras cetăţenia domnului Traian Băsescu, ex-preşedinte al României. Prin acest decret diabolic, Dodon provoacă deteriorarea bunelor relaţii dintre R. Moldova şi România, fiind lipsit de bunul simţ omenesc. România ne-a susţinut, ne-a ajutat şi ne ajută permanent, financiar şi material – gazoductul Iaşi-Ungheni, două linii de electricitate de înaltă tensiune, sute de şcoli, grădiniţe, muzee, teatre renovate, a donat sute de vehicule pentru şcoli şi poliţie. Rusia, în schimb, ne-a vândut gaz de două ori mai scump.

La 4 ianuarie 2017, Igor Dodon merge la Tiraspol şi depune flori la monumentul celor care în anii 1991-1992 ne-au atacat şi ne-au ucis. I-a comemorat ca pe eroi pe cei care au pornit război, cu susţinerea Rusiei, împotriva statului R. Moldova, recunoscut de comunitatea internaţională. Prin această acţiune patologică, Igor Dodon a scuipat şi a călcat pe tot ce avem mai sfânt. Ne-a trădat.

Cerem ca Parlamentul R. Moldova să intervină pentru a stopa acţiunile de trădare de stat şi Neam de către Igor Dodon, preşedintele R. Moldova.

Cerem ca Procurorul General al R. Moldova să examineze acţiunile de trădare ale lui Igor Dodon sub toate aspectele legii.


AVR-1992 „Tiras-Tighina”
17 ianuarie 2017

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.