Igor Dodon a respins candidaturile la funțiile de miniștri propuse de către PDM

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins candidaturile la funcţiile de miniştri şi de vicepremieri, propuse marţi, 19 decembrie, la un briefing de presă de către liderul PDM Vlad Plahotniuc. Într-o postare pe o reţea de socializare, şeful statului a scris că reieșind din jurisprudența Curții Constituționale și din prevederile Legii cu privire la Guvern, remanierea guvernamentală propusă trebuie să fie efectuată de Parlament, transmite IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, noua listă a candidaților la fotoliile ministeriale nu poate fi acceptată, deoarece majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism în funcțiile desfășurate anterior. „Mai mulți candidați au probleme de integritate și, mai grav, unii dintre aceștia au fost personal implicați în frauda bancară participând la luarea deciziilor care au dus la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova”, a scris Igor Dodon.

Igor Dodon a semnat marţi, 21 decembrie, decretele privind demisia a șase membri ai cabinetului de miniștri. Astfel, au plecat din funcții: ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Stela Grigoraș; ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur; ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Vasile Bâtca; ministrul justiției, Vladimir Cebotari; ministrul economiei și infrastructurii, Octavian Calmâc şi vicepremierul pentru reintegrare, George Bălan.

Nou-veniții propuși pentru Guvern sunt: Cristina Lesnic, Chiril Gaburici, Svetlana Cebotari, Liviu Volconovici, Tudor Ulianovschi, Alexandru Tănase și Iurie Leancă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.