Igor Corman şi Ulla Schmidt, discuţie despre un posibil sprijin german pentru Institutul Mamei şi Copilului

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, şi vicepreşedintele Parlamentului Germaniei (Bundestag), Ulla Schmidt, au vizitat luni Institutul Mamei şi Copilului din Chişşinău. Vizita făcută a fost o ocazie pentru oficialul moldovean să pledeze pentru sprijinul Germaniei în vederea modernizării acestui spital, transmite IPN cu referire la un comunicat al campaniei Renaşte Moldova.

„Suntem europeni şi vrem ca acest spital să ajungă un spital european. Trebuie să ne mobilizăm cu acest proiect, iniţiat prin campania Renaşte Moldova, care trebuie să fie un proiect de succes”, a declarat speakerul Parlamentului Igor Corman. El a adăugat că a discutat cu doamna Ulla Schmidt despre o colaborare între un spital de vârf din Germania şi IMC din Chişinău. Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova s-a angajat că va contribui şi el din punct de vedere financiar în cadrul campaniei de strângere de fonduri, spunând că şi alţi deputaţi vor face acelaşi lucru.

Vicepreşedintele Bundestagului, Ulla Schmidt, care a fost şi ministru al sănătăţii în Germania, a mulţumit pentru ocazia de a vizita spitalul şi a spus că este important să fie asigurată o bază tehnică de nivel înalt în domeniul sănătăţii. „Susţin această doleanţă, obiectivul vostru, să fie o instituţie modernă şi să corespundă standardelor. Nu pot să promit nimic, dar voi lua cu mine această doleanţă şi voi încerca să caut un partener sau mai mulţi şi sunt sigură că unul voi găsi. Când se depun eforturi din mai multe părţi, vom reuşi. Ne vom mai auzi!", a spus oficialul german.

Directorul general al IMC Chişinău, Ştefan Gaţcan a mulţumit înalţilor oaspeţi pentru vizită şi a reafirmat că obiectivul propus este refacerea totală a spitalului conform standardelor europene. „Această campanie iniţiată, Renaşte Moldova, are drept scop acumularea acestor surse financiare, care se vor duce la renovarea Institutului Mamei şi Copilului. În primul rând, începem cu maternitatea şi vom continua şi cu restul subdiviziunilor", a spus Ştefan Gaţcan.

Campania Renaşte Moldova a fost declanşată în luna aprilie şi se va derula până la sfârşitul acestui an, propunându-şi să strângă fonduri pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.