Igor Corman îndeamnă APL să informeze populaţia despre beneficiile integrării europene

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, îndeamnă autorităţile locale să desfăşoare o campanie activă de comunicare şi informare a cetăţenilor despre avantajele integrării europene. Apelul a fost adresat în cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în raionul Rezina, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

Igor Corman consideră că autorităţile publice locale ar trebui să le explice cetăţenilor că vor avea posibilitatea să acceseze fonduri europene de susţinere a agriculturii şi de dezvoltare rurală. Aceste fonduri le va permite producătorilor locali să ofere produse de calitate.

„Asocierea cu UE va fi un sprijin pentru dezvoltarea economiei, pentru atragerea investitorilor străini, pentru creşterea nivelului de trai. În calitate de preşedinte al Parlamentului, îmi propun să organizez dezbateri publice pe subiecte ce se referă la agenda europeană, cu participarea ambasadorilor UE, pentru o mai bună informare a cetăţenilor”, a subliniat Igor Corman.

Şeful legislativului a anunţat că, săptămâna viitoare, va efectua o vizită la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii UE despre agenda europeană a Republicii Moldova. Potrivit şefului legislativului, dialogul este necesar pentru a asigura decizia Parlamentului European ca, din vară, cetăţenii moldoveni să aibă libertatea de circulaţie în spaţiul Schengen fără vize.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.