Igor Boţan despre partidele noi apărute

Analistul politic, Igor Boţan, e de părere că Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr şi viitorul PAS al Maiei Sandu, dar şi alte formaţiuni, sunt nişte forţe emergente. Însă ele trebuie să primească mesajul cetăţenilor că nu va merge să se comporte cum s-au comportat Partidul Liberal Democrat şi Partidul Liberal, atunci când şi ele erau forţe emergente, iar acum au devenit cele care, pur şi simplu, subminează vectorul de integrare europeană al ţării, transmite IPN.

„Aceştia noi care apar acum în prim-plan şi vor să preia iniţiativa trebuie să ştie că ceea ce se numeşte societate civilă nu le va permite să lunece spre oligarhie, corupţie şi aşa mai departe. Dar aceasta depinde de calitatea noastră cetăţenească. Iar calitatea noastră cetăţenească nu se va constitui, nu se va formata, modula, dacă nu participăm activ, dacă nu ne dăm cu părerea, dacă nu participăm la proteste, dacă nu participăm la dezbateri, ca să-i pipăim pe aceşti noi politicieni din ce stofă sunt ei şi dacă vor rezista tentaţiilor puterii, pentru că ştim că puterea corupe. Cei despre care vorbim acum în termeni negativi şapte ani în urmă erau speranţa noastră”, a spus Igor Boţan într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Analistul e de părere că Republica Moldova are guvernarea pe care o merită. „Noi, ca cetăţeni ai acestei ţări, ne manifestăm astfel încât această guvernare poate să-şi permită şi Pădure Domnească, după care nu se întâmplă absolut nimic, şi furtul unui miliard, o şesime din PIB-ul ţării, după care vedem doar un ţap ispăşitor şi mai mult nimic. Iar răspunsul nostru este revolta care se manifestă doar prin acţiuni paşnice de protest”, a apreciat acesta.

Igor Boţan mai zice că nu vede altă posibilitate pentru cetăţeni decât să protesteze, să se manifeste. Analistul a subliniat că guvernarea se comportă aşa cum cetăţenii îi permit să o facă şi doar cetăţenii sunt de vină că ţara are o guvernare proastă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.