Icoana Μaicii Domnului din Baital, adusă din nou la Mănăstirea Ciuflea

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” (Ciuflea) din Chișinău, a fost adusă spre închinare, până pe 20 aprilie, icoana Μaicii Domnului „Odighitria” din Baital, Ucraina, considerată a fi făcătoare de minuni. Din greacă, „odighitria” înseamnă „îndrumătoarea”. Icoana se află pentru a doua oară la Mănăstirea Ciuflea, în urma numeroaselor solicitări din partea credincioșilor, potrivit Arhimandritului Nicolae Roșca, citat de IPN.

Anul trecut, în ianuarie, când se afla pentru întâia oară la Chișinău, icoana a început să izvorască mir, faptul întâmplându-se în prezența credincioșilor care se rugau în biserică.

În seara de 13 aprilie, când a ajuns la porțile mănăstirii, această sfințenie a Ortodoxiei a fost întâmpinată de un număr mare de creștini. Și în ziua de luni zeci de credincioși din Chișinău și din alte localități au format rând pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni, așezată pe o masă în fața altarului Bisericii „Sfântul Teodor Tiron”. Creștinii sărută icoana, apoi îngenunchează și trec pe sub masa pe care se află sfințenia.

Creștinii s-au arătat bucuroși că au reușit să ajungă la biserică și să se închine la icoana făcătoare de minuni. Ei spun că s-au rugat pentru sănătatea sufletească și trupească a lor și a celor apropiați, pentru pace și îndestularea roadelor.

De asemenea, spre închinarea creștinilor, la biserica Mănăstirii Ciuflea sunt așezate mai multe racle cu fragmente din moaștele unor sfinți: Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Nicolae Făcătorul de Minuni, Sfântul Gheorghe, Sfântul Dimitrie, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul, Sfântul Pantelimon, Sfântul Spiridon ș.a.  

Icoana Maicii Domnului „Odighitria” din Baital („Одигитрия” Байтальская) este o icoană făcătoare de minuni de la biserica din satul Baital, regiunea Odesa, Ucraina. Încă din anul 2005, parohul bisericii a început să adune numeroasele mărturii ale creștinilor care povestesc că rugăciunile le-au fost auzite și revin spre închinare la ea, pentru a-l slăvi pe Dumnezeu și a-și mărturisi recunoștința față de Maica Domnului.

Icoana Maicii Domnului „Odighitria” este una dintre renumitele icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, păstrate în Sfântul Munte Athos, la Mănăstirea Xenofont.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.