Iarmaroc de caritate în sprijinul copiilor nevoiaşi

Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova, care întruneşte soţii de ambasadori şi vedete din lumea culturii şi artei, a organizat, la Moldexpo, tradiţionalul iarmaroc caritabil de iarnă. Banii colectaţi vor fi donaţi copiilor de la şcolile internat şi celor din spitale, transmite IPN.

La iarmaroc au luat parte reprezentanţii tuturor ambasadelor acreditate în Moldova, care au propus spre vânzare bucate şi băuturi tradiţionale ţărilor din care provin, jucării handmade, cărţi, suvenire, dar şi articole de vestimentaţie. Reprezentanta Ambasadei Turciei, Banu Kartal, a spus că nu există o mare diferenţă faţă de ediţiile anterioare ale iarmarocului, decât apariţia produselor cosmetice şi a celor vinicole.

„Evenimentul este organizat în cadrul sărbătorilor de iarnă şi este îndreptat către persoanele nevoiaşe. Îndemn persoanele să facă cumpărături la acest iarmaroc pentru a aduce un zâmbet pe faţa copiilor ce nu au familii şi sunt lipsiţi de atmosfera sărbătorilor”, a declarat prima doamnă, Margareta Timofti.

În anul precedent s-au strâns 42 de mii de dolari, care au fost donaţi caselor de copii şi familiilor nevoiaşe, a comunicat Maria Marinuţă, soţia ministrului apărării, membră a Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova.

Iarmarocul de caritate a ajuns la a 17-a ediţie, iar pe parcursul întregii perioade s-au adunat 200 de mii de dolari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.