„Hecenii” s-au întâlni cu președinta țării

„Hecenii”, tinerii dansatori din Heciul-Nou, Sângerei, care au devenit virali în aceste zile pe rețelele de socializare după ce au făcut senzație la o emisiune din România și au fost invitați la Președinție. Șefa statului, Maia Sandu, i-a felicitat pentru prestația lor debordantă de energie, de pasiune și vitalitate, care a fermecat milioane de oameni, transmite IPN.

„A fost pentru noi un dans pe viață și pe moarte în cel mai adevărat sens al cuvântului, de asta am dat tot ce am putut pe acea scenă”, a mărturisit conducătorul ansamblului, Dionisie Cobilaș. Chiar dacă „Hecenii” există deja de 13 ani și a format până acum generații întregi de dansatori, riscau să rămână fără sală de repetiții.

Președinta s-a arătat impresionată de dăruirea, dedicația și determinarea lor de a lupta pentru existență, pentru performanță și pentru visul de a-și duce bunul nume în întreaga lume.

„Am foarte multă admirație și pentru conducătorul ansamblului, Dionisie Cobilaș, fost discipol al reputatului coregraf Ion Sambriș, cel care a stat la baza „Hecenilor”. Omul sfințește locul, spune înțelepciunea populară și Dionisie este un adevărat exemplu de om care, în pofida faptului că face și el naveta săptămânal, iar în ultimul an muncește chiar și fără a fi salarizat, reușește să producă și să mențină în inima copiilor săi acea scânteie de pasiune de la care pornește totul. Astfel de oameni sunt adevărații ambasadori ai țării noastre și este vital să-i susținem și să-i prețuim”, a spus Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă al Președinției.

Dansatorii din Ansamblul „Hecenii” s-au bucurat de succes în ultima emisiune „Românii au talent”. Membrii juriului au menționat că este pentru prima dată în istorie când un grup folcloric a primit premiul special Golden Buzz-ul, care i-a asigurat accederea în semifinală.

„Este pentru prima oară când un dans popular m-a trecut prin toate stările. M-am bucurat ca un copil văzând câtă energie aveți. Eu sunt o iubitoare de muzică populară și tradiții, dar mi se pare că voi aveți tot pachetul. Folclorul nu o să moară niciodată pentru că văzându-vă pe voi mi se pare că viitorul sună bine. Atâta dăruire nu am văzut în dansurile populare niciodată și atunci știu că este o premieră”, a afirmat interpreta Andra, membră a juriului, înainte de a apăsa butonul prin care Ansamblul „Hecenii” a acces direct în semifinala concursului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.