Guvernul transmite un mesaj de bun venit moldovenilor care se întorc în ţară de Paşti

Moldovenii care se întorc acasă de sărbători sunt întâmpinaţi la toate punctele de trecere a frontierei cu un mesaj de bun venit din partea Guvernului. Pe versoul fluturaşilor împărţiţi călătorilor sunt informaţii utile, inclusiv numere de telefon şi pagini web clasificate pe tematici: deschiderea afacerii, piaţa muncii şi asigurări medicale, transmite IPN.

„Bine aţi venit acasă! Fie ca sărbătorile pascale petrecute alături de părinţi, rude şi prieteni să vă aducă bucurii şi fericire, amintiri multe, bune şi preţioase. Să vă fie de bun augur reîntoarcerea acasă. Vă aşteptăm oricând să reveniţi!” – este  mesajul transmis de Guvern.

„Este un semn că ne bucurăm sincer de revenirea lor, de faptul că menţin legătura cu familia şi le mulţumim că ei contribuie la dezvoltarea ţării”, a spus premierul Iurie Leancă în debutul şedinţei Guvernului.

Iniţiativa aparţine Biroului pentru relaţii cu diaspora şi este realizată în colaborare cu Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră. „Astfel semnalăm dorinţa noastră de a construi poduri de legătură cu cei plecaţi, de a saluta revenirea lor acasă, de a le arăta că ne gândim la ei, că vrem să-i ajutăm aducându-le la cunoştinţă cele mai importante servicii care există pentru ei”, a spus şeful Biroului pentru relaţii cu diaspora,Victor Lutenco.

Anul trecut, în perioada sărbătorilor de Paşti în ţară au intrat aproape 250 de mii de cetăţeni moldoveni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.