Guvernul susţine participarea Moldovei la Programul UE „Europa Creativă”

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului privind participarea Republicii Moldova la Programul UE „Europa Creativă”, transmite IPN.

Programul este destinat organizaţiilor culturale şi de creaţie care activează de cel puţin doi ani şi are trei subprograme: media, cultura şi o componentă trans-sectorială, care va asigura garantarea creditelor bancare şi cooperarea în domeniul politicilor culturale.

Obiectivele programului vizează păstrarea, dezvoltarea şi promovarea diversităţii lingvistice, culturale şi a patrimoniului cultural al Europei, consolidarea competitivităţii sectoarelor culturale, inclusiv a audiovizualului, precum şi susţinerea cooperării în reţelele transfrontaliere.

Programul este gestionat de Comisia Europeană şi de Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură din Bruxelles, care evaluează toate proiectele pentru care se oferă finanţări. La nivel naţional, birourile „Europa Creativă” din ţările participante la program oferă informaţii şi asistenţă tehnică gratuită operatorilor care doresc să acceseze fonduri în cadrul programului.

Acordul privind participarea Republicii Moldova la Programul UE „Europa Creativă” a fost semnat în data de 18 martie 2015, la Bruxelles, de către ministrul culturii, Monica Babuc, şi Comisarul pentru educaţie, cultură tineret şi sport al Comisiei Europene, Tibor Navracsics.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.