Guvernul României a aprobat acordurile privind construirea și modernizarea a trei poduri peste Prut

Guvernul României a aprobat acordurile cu Republica Moldova cu privire la construirea și modernizarea a trei poduri peste Prut. Este vorba despre construirea unui nou pod rutier între localitățile Albița (România) și Leușeni (Republica Moldova). De asemenea, acordurile cuprind și modernizarea podurilor rutiere deja existente între localitățile Sculeni (Republica Moldova) și Sculeni (România) și localitățile Cahul (Republica Moldova) și Oancea (România), transmite IPN.

„Evident, aceste reparații și noi infrastructuri vor duce la o relație mai bună umană și comercială între românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului de la București, Mihai Constantin, într-o conferință de presă.

Anterior autoritățile de la Chișinău declarau că  modernizarea podurilor va fluidiza traficul între cele două state, va facilita comerțul pe piața internă și cea internațională, va oferi beneficii pentru sporirea conectivității Uniunii Europene cu estul Europei.

Lucrările vor fi finanțate de Guvernul României până la finele anului 2027 și sunt parte a Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

Acordurile moldo-române au fost semnate la 9 mai 2023.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.