Guvernul propune modificări în Legea privind parcurile industriale

Întreprinderile administratoare, adică întreprinderile care au obținut titlul de parc industrial, nu vor putea fi înregistrate în calitate de rezidenți, nici deține cote de participare în capitalul social al rezidenților parcului respectiv, transmite IPN cu referire la un proiect de modificări și completări aprobate de Guvern în Legea privind parcurile industriale.

„Sarcina principală a acestor întreprinderi este să administreze parcul industrial, să presteze servicii rezidenților parcului”, a menționat viceministrul economiei Octavian Calmîc.

Proiectul face precizări referitor la întreprinderile care pot obține titlul de parc industrial - întreprinderile de stat ( municipale) sau societățile cu capital public, public-privat de stat (municipale) sau societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat.

Pentru o mai bună gestionare a parcurilor și determinare a eficienței facilităților acordate rezidenților, întreprinderile administratoare vor fi obligate să prezinte Ministerului Economiei, trimestrial, rapoarte despre activitatea parcurilor.

În afara delimitării clare a drepturilor și obligațiilor întreprinderilor administratoare și eliminarea posibilităților existenței conflictului de interese în parcurile industriale, modificările și completările reglementează procesul de locațiune,arendă și înstrăinare a activelor din cadrul parcului industrial. Prioritate la comercializarea activelor față de alți pretendenți vor avea rezidenții care arendează bunurile, ei devenind rezidenți prin concurs investiționali și asumându-și anumite obligații.

Octavian Calmîc a mai spus că modificările și completările au fost consultate cu autoritățile publice centrale și cele locale, unde sunt lansate parcuri industriale, precum și cu organizațiile mediului de afaceri, inclusiv Asociația Investitorilor Străini, camerele de comerț moldo belgiană, modo-italiană și moldo-americană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.