Guvernul își asumă răspunderea pentru indexarea pensiilor și ajutorul de 600 de lei

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat, joi, în cadrul unui briefing de presă, că Guvernul își va asuma răspunderea pentru indexarea de la 1 aprilie a pensiilor cu 5,3%. Potrivit liderului democrat, indexarea anunțată este dublă față de ceea ce era inițial prevăzut, deoarece s-a luat în calcul evoluția  ratei inflației pe ultimii trei ani, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc a subliniat că, pentru unele categorii, pensia este indexată cu 15% anul acesta, luând în calcul majorarea de 10% la începutul anului. Asemenea creșteri nu au mai existat în istoria Republicii Moldova, a afirmat liderul democrat.

Guvernul își va asuma răspunderea și pentru alocarea ajutorului de Paști, în mărime de 600 de lei, pentru persoanele cu pensii și alocații mai mici de 2000 de lei.

Vlad Plahotniuc a spus că pensionarii vor primi banii până la mijlocul lunii aprilie. Decizia ca aceste proiecte să fie promovate prin asumarea răspunderii de către Guvern, adică fără votul Parlamentului, a fost luată ca pensionarii să beneficieze de ajutorul unic și de indexare în luna aprilie, întrucât nu se cunoaște când va fi format noul Guvern.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.