Guvernul este atenţionat să asigure transparenţa decizională a proiectelor examinate

Consiliul Naţional pentru Participare (CNP) solicită Guvernului să asigure transparenţa decizională a proiectelor pe care le examinează. Preşedintele CNP, Sergiu Ostaf, a comunicat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că 11 din 22 de proiecte incluse pe ordinea de zi a şedinţei executivului din 4 septembrie nu se încadrează în transparenţa decizională.

Sergiu Ostaf a menţionat că Guvernul introduce uneori pe ordinea de zi proiecte care nu au fost văzute de societatea civilă. Plus la aceasta, nu este respectat nici termenul legal de introducere a chestiunilor pe ordinea de zi a şedinţei – cu 3 zile înainte. „Mai multe proiecte au fost introduse în seara zilei dinaintea şedinţei. Noi practic nici nu am avut timp să le examinăm. La şedinţa de săptămâna trecută 2 proiecte au fost introduse pe ordinea de zi efectiv cu 2 ore înainte de şedinţă”, a spus preşedintele CNP.

Referindu-se la proiectele incluse suplimentar pe ordinea de zi a şedinţeo de săptămâna trecută, Sergiu Ostaf a spus că ele sunt de importanţă majoră – primul ţine de acordarea titlului de parc industrial pentru SRL „Eco-Garant” şi modificarea destinaţiei unui teren, iar al doilea proiect se referă la încheierea unui contract şi alocarea mijloacelor financiare.

CNP a redactat o adresare către prim-ministrul Iurie Leancă, în care salută expedierea  subiectelor la adresa CNP cu 3 zile înaintea şedinţei, dar îşi exprimă regretul că 7 subiecte au fost incluse pripit pe ordinea de zi. Consiliul manifestă interes pentru un dialog sincer cu Guvernul şi doreşte să coopereze pentru a îmbunătăţi actul de guvernare, a mai spus Sergiu Ostaf.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.