Guvernul dezvoltă un sistem de statistică energetică

Gospodăriile casnice vor fi invitate să participe la completarea unor anchete ce vizează colectarea datelor cu privire la tendinţele consumului de energie. Participarea va fi periodică şi voluntară. Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de astăzi, 5 februarie, un proiect de decizie privind crearea sistemului de statistică energetică şi planul de acţiuni pentru implementarea acestuia, transmite IPN.

Sistemul va conţine date despre evoluţia consumului de gaze şi energie, inclusiv energie   din surse regenerabilele, date despre eficienţa energetică a clădirilor şi alte date importante atât pentru utilizatori, cât şi pentru potenţialii investitori în domeniu.

Realizarea planului de acţiuni va solicita alocarea mijloacelor din bugetul de stat. Pentru 2015 suma se estimează la 255 de mii de lei. Autorităţile contează şi pe sprijinul UE, prin proiectul „Asistenţa tehnică pentru implementarea Programului de Suport Bugetar în domeniul reformelor sectorului energetic” (echivalentul a 2,9 mln lei în 2014 şi 2,1 mln lei în 2015).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.