Guvernarea prezintă motivele pentru care referendumul pentru integrarea europeană trebuie organizat acum

Moldovenii vor ca țara lor să fie în Uniunea Europeană și acest lucru trebuie reconfirmat și scris în Constituție ca, oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcție de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică. Acesta este unul dintre motivele pentru care referendumul pentru integrarea europeană trebuie organizat acum, se arată într-un mesaj distribuit de către reprezentanții guvernării, transmite IPN.

„Sunt voci care se opun aderării și ei declară în mod fals că poporul nu vrea în UE – trebuie să le arătăm că anume aceasta este voința democratică a moldovenilor. Nu trebuie să admitem ca hoții care promovează falsuri despre UE, care vând țara și lucrează împotriva Moldovei să ne distrugă viitorul și prezentul”, se arată în mesaj.

Un motiv pentru a organiza acum referendumul este oportunitatea istorică așteptată de 30 de ani. „Țările UE vor mai mult ca niciodată ca Moldova să adere la UE (cu câțiva ani în urma liderii UE spuneau că UE nu trebuie să se mai extindă), iar cetățenii noștri tot își doresc să fie parte a UE. Este momentul în care putem transforma această susținere într-un pas real. Nu se știe când această deschidere din afară va mai veni vreodată – trebuie sa fim isteți, înțelepți și să ne folosim de acest moment istoric. Să fim gospodari și să avem grijă de țara noastră”, se arată în mesajul guvernării.

Concomitent cu alegerile prezidențiale din 20 octombrie, va fi organizat și referendumul republican constituțional cu privire la aderarea Republicii Moldova la UE. Cetățenii vor răspunde la întrebarea: „Susțineți pentru modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.