Grupul de inițiativă în susținerea Irinei Vlah a colectat 24 de mii de semnături

Grupul de inițiativă în susținerea Irinei Vlah, care și-a anunțat participarea la alegerile prezidențiale, a reușit să colecteze circa 24 de mii de semnături din 23 de raioane. Campania de colectare va continua.

„După cum bine știți, imediat după înregistrarea grupului de inițiativă, așa cum prevede legislația în vigoare, am lansat o amplă campanie de colectare a semnăturilor la nivelul întregii țări. Am rămas plăcut surprinsă de receptivitatea oamenilor, de dorința lor sinceră de a mă susține, pentru care le mulțumesc din tot sufletul. Energia acestor oameni, dorința de a se implica este pentru mine încă o dovadă că decizia de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova a fost una corectă. Anume oamenii sinceri și cu suflet mare pe care i-am întâlnit și anterior, dar și în această campanie de colectare a semnăturilor îmi dau puterea necesară de a merge înainte”, a declarat Irina Vlah într-un briefing de presă la IPN.

Semnături vor mai fi colectare în zilele următoare, după care vor fi depuse la Comisia Electorală Centrală, așa cum prevede legislația în vigoare. „Îmi cer scuze de la oamenii din localitățile în care nu vom ajunge în cadrul acestei campanii de colectare a semnăturilor. Am mai multe semnale din aceste localități că suntem așteptați și că este o mare dorință de a mă susține. Însă fizic nu vom reuși să ajungem peste tot în perioada care ne-a fost pusă la dispoziție, dar și pentru că numărul de semnături pe care-l putem depune la CEC este limitat – maximum 25 de mii”, a precizat Irina Vlah.

Ea a promis că în timpul campaniei electorale, dar și după aceasta, va vizita aceste localități, deoarece este foarte important să discute cu cetățenii, să se informeze din prima sursă despre problemele cu care se confruntă și să identifice în comun soluții pentru ele.

Irina Vlah a menționat că aceasta este partea frumoasă a campaniei, însă partea mai puțin frumoasă este că pe parcursul ultimelor săptămâni a fost urmărită de colaboratorii organelor speciale. De asemenea, i s-au transmis constant mesaje că „se ia în calcul scenariul neadmiterii sale în cursa electorală”. „Transmit pe această cale un mesaj clar guvernării: nu vă jucați cu focul, căci urmările pot fi cu totul altele decât cele pe care le așteptați! Ați venit la putere pe cale democratică, fiți buni și respectați democrația! În caz contrar, veți pleca la cimitirul istoriei în cel mai rușinos mod posibil”, a mai spus Irina Vlah, care își propune că candideze independent la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.