Grupul de cetățeni „Viață. Viitor. Popor” a ajuns la o înțelegere cu Vasile Tarlev

Activistul Aurel Bucureanu anunță că Vasile Tarlev, candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, a răspuns invitației de a semna programul „Pentru viață. Pentru țară. Pentru popor”, în schimbul garanției susținerii pe care o va avea de la grupul de cetățeni „Viață. Viitor. Popor”.

Programul a fost propus tuturor candidaților, iar printre prioritățile formulate de grupul de cetățeni este denunțarea acordurilor care ar putea duce la declanșarea unui război în Republica Moldova. Este vorba despre Parteneriatul pentru Pace cu NATO, întrucât, potrivit lui Aurel Bucureanu, Rusia ar fi prezentată ca un dușman al statului Republica Moldova, iar NATO ar fi în contradicție cu Federația Rusă. Grupul de cetățeni mai cere denunțarea acordului „Open Skies” cu SUA, semnat în 2023.

Aurel Bucureanu a declarat, într-o conferință de presă la IPN, că semnarea programului a fost negociată cu stafful electoral al candidatului Vasile Tarlev. S-a ajuns la un consens asupra conținutului documentului și, în perioada următoare, acordul va fi semnat. Vasile Tarlev s-a arătat hotărât ca ceea ce este scris în acest document să fie respectat, fără nicio abatere de la conținut. Acordul va intra în vigoare doar dacă Vasile Tarlev va câștiga alegeri și va deveni președinte, a mai precizat activistul.

În altă ordine de idei, Aurel Bucureanu a criticat numărul mic al secțiilor de votare care vor fi deschise în Federația Rusă la alegerile din 20 octombrie. Activistul a spus că în Rusia sunt peste 400 de mii de cetățeni moldoveni, care sunt privați de dreptul constituțional de a vota.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.