Grup de iniţiativă anunţă despre crearea Partidului Comuniştilor Reformatori

Un grup de iniţiativă, condus de către activistul civic Ruslan Popa, anunţă crearea Partidului Comuniştilor Reformatori. Ruslan Popa a declarat, într-un briefing de presă la IPN, că formaţiunea îşi propune să fie o alternativă pentru electoratul Partidului Comuniştilor, care nu şi-a îndeplinit promisiunile făcute cetăţenilor.

Activistul a remarcat că PCRM a tot pierdut până acum, şi alegători, şi membri importanţi. Din partid au plecat circa 7 mii de persoane, pe motiv că în interiorul acestuia se întâmplă lucruri care nu sunt pe placul membrilor.

Ruslan Popa menţionează că în PCRM sunt mai multe grupuri care au viziuni diferite asupra viitorului Republicii Moldova. Unii vor integrarea ţării în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, iar alţii optează pentru parcursul european al ţării.

Ruslan Popa a a mai spus că unii dintre cei care au părăsit PCRM în această perioadă au creat partide de stânga, dar nu au îndrăznit să spună că acestea reprezintă o alternativă pentru alegătorii PCRM.

Partidul Comuniştilor Reformatori îşi propune să îndeplinească promisiunile electorale făcute şi nerealizate de către PCRM. Acesta îşi doreşte integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, optează pentru limba rusă – a doua limbă de stat şi pentru adoptarea Legii lustraţiei, care prevede publicarea numelor persoanelor care au colaborat cu organele poliţiei secrete comuniste.

Ruslan Popa a făcut apel la electoratul PCRM să facă la următorul scrutin o alegere corectă, pentru un partid care nu-i va a dezamăgi.

Grupul de iniţiativă colectează semnăturile necesare pentru înregistrarea partidului. Congresul de constituire urmează să aibă loc în luna mai curent.

  • ruslan popa despre noul partid.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.