„Groapa cu lei”, semnată de Constantin Tănase a fost prezentată cititorilor

Editorialistul Constantin Tănase şi-a prezentat vineri, 16 mai, cea mai recentă carte „Groapa cu lei”, care a fost scoasă de sub tipar de Editura „Litera”. La evenimentul de lansare a publicaţiei au participat oameni de creaţie, politicieni, cititori şi admiratori ai autorului. În prefaţa cărţii, Constantin Tănase menţionează că a dedicat cartea sa „tuturor celor care cred şi luptă pentru viitorul românesc şi european al Republicii Moldova”, transmite IPN.

„Deşi am spus în această carte ce am avut de spus, totuşi sun încă lucruri nespuse. Nu poţi să-ţi dai seama despre ce este cartea aceasta până nu o citeşti. Este şi despre război, şi despre dragoste, însă trebuie să o citeşti ca să îţi dai seama ce reprezintă cu adevărat. După alte patru cărţi care au ilustrat istoria Republicii Moldova după proclamarea independenţei, „Groapa cu lei” descrie toate frământările prin care a trecut ţara în ultimii 17 ani”, a spus autorul.

Constantin Tănase a mărturisit oaspeţilor săi că iniţial cartea se dorea a fi un manual de jurnalism, iar când a ajuns la câteva sute de pagini le-a aruncat la coş pentru ca să o ia de la capăt. „Este o carte făcută în fugă, dar cu mult nerv şi dragoste. Anul acesta încheie un ciclu politic foarte serios pentru Republica Moldova. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla până sau după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, cert este că Republica Moldova intră într-o altă paradigmă politică”, a mai spus editorialistul.

Scriitorul Vladimir Beşleagă, a menţionat că cea mai recentă carte a editorialistului Constantin Tănase este de fapt „un strigăt şi un ţipăt al sufletului acestui om”. „Noi,  generaţia celor după război avem datoria să scriem şi să făurim istoria acestei ţări. Nu este deloc uşor. Pentru că ani la rând au scris-o alţii pentru noi, şi ne-au folosit ca materie primă pentru a scrie şi istoriile lor”, a spus scriitorul.

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, a spus despre Constantin Tănase că „nu este un simplu om, este un clan, care a reuşit să demonstreze adevărul propriilor convingeri prin fiii şi nepoţii săi. Nu sunt mulţi precum Constantin Tănase, şi, într-un fel, egoist, mă bucur de acest lucru. Altfel, nu ar mai fi nevoie de Ambasada României la Chişinău”, a spus diplomatul român.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.