Grant pentru participarea la Programul UE de cercetare și inovare Orizont 2020

Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova un grant în vederea participării la Programul UE de cercetare și inovare Orizont 2020, inițierea negocierilor și semnarea contractului de grant a fost aprobată de Guvern, transmite IPN.

Grantul pentru suportul financiar pe anii 2016 -2017 este în valoare de 985193,40 euro.

Participarea Moldovei la Orizont 2020 va contribui la consolidarea sferei cercetare-inovare în țara noastră, la integrarea comunități științifice naționale în cea europeană.

Programul Orizont 2020 este cel mai amplu program de cercetare si inovare derulat de Uniunea Europeana. Este disponibilă o finanțare de circa 80 miliarde de euro pe durata a 7 ani (2014-2020), pe lângă investițiile private pe care le va atrage această finanțare.

Văzut ca mijloc de stimulare a creșterii economice, modernizării producției si de creare de locuri de munca, Programul Orizont 2020 va facilita colaborarea sectoarelor public si privat pentru furnizarea de soluții la problemele cu se confruntă societatea.

Programul Orizont a fost prezentat în cadrul unei reuniuni, ce a avut loc la Academia de științe a Moldovei, după lansarea în 2014 la care au participat cercetători din mai multe state ale Parteneriatului Estic. Este elaborat și un ghid privind procedurile de aplicare la acesta. La ediția anterioară a Programului Orizont Moldova a participat în calitate de observator.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.