Grădinița nr. 5 din municipiul Comrat a fost renovată cu sprijinul Guvernului Japoniei

Grădinița nr. 5 din municipiul Comrat a fost renovată cu sprijinul Guvernului Japoniei. Reparația grădiniței a fost posibilă datorită unui grant de 89,9 mii de dolari oferit în cadrul Proiectului de îmbunătățire a mediului de învățământ, finanțat prin Programul „Kusanone”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ambasada Japoniei precizează că banii au fost utilizați de către Primăria municipiului Comrat pentru efectuarea lucrărilor de reparație a grădiniței: izolarea termică a pereților exteriori, renovarea zonei adiacente, aplicarea pavajului în curte și pe căile de acces și modernizarea sistemului anti-incendiar.

Proiectul a avut scopul de a crea condiții optime pentru desfășurarea procesului educațional, asigurarea protecției sănătății și securității celor 319 de copii și 56 de educatori și personalul tehnic din grădiniță.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Yamada Yoichiroa a afirmat că „de îndată ce războiul de agresiune inuman și laș al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia vom vedea renașterea adevărată a Moldovei”.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de peste șapte milioane de dolari pentru 86 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.